表 紙 |
は じ め に |
目 次 |
【総 説】 Review |
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1 インフルエンザ ─ その臨床と問題点 ─
岡野素彦・駒込理佳・三好正浩・長野秀樹
1 Clinical and Epidemiological Viewpoints for the Infections of Human Influenza Viruses
Motohiko OKANO, Rika KOMAGOME, Masahiro MIYOSHI and Hideki NAGANO
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【調 査 報 告】 Investigation Articles |
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1 北海道の水道におけるキレート剤濃度と浄水処理モデル実験による除去効率
伊藤八十男・千葉真弘・高野敬志・泉 敏彦
1 Concentrations of Chelating Agents in Water Supply Systems in Hokkaido and Removal Efficiency by
Simulation Experiments for Water Treatments
Yasoo ITOH, Masahiro CHIBA, Keishi TAKANO and Toshihiko IZUMI
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【ノ ー ト】 notes |
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1 次亜塩素酸ナトリウム溶液保存中における過塩素酸イオン濃度の増加
高野敬志・伊藤八十男・千葉真弘・泉 敏彦
1 Increase in Perchlorate Ion Concentration during Preservation of Sodium Hypochlorite Solutions
Keishi TAKANO, Yasoo ITOH, Masahiro CHIBA and Toshihiko IZUMI
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2 有毒植物フクジュソウ調理品中のシマリン残留量
佐藤正幸・姉帯正樹
2 Residual Cymarin Levels in Cooked Poisonous Adonis
Masayuki SATO and Masaki ANETAI
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3 浴槽水中のレジオネラ属菌検査における非濃縮検体の重要性
森本 洋・池田徹也・清水俊一・山口敬治
3 Importance of the Non-concentrated Sample for the Detection of Legionella in Bath Water
Yo MORIMOTO, Tetsuya IKEDA, Shunichi SHIMIZU and Keiji YAMAGUCHI
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4 北海道におけるインフルエンザウイルスの検出状況
─ 2010/11シーズン ─
駒込理佳・三好正浩・長野秀樹・岡野素彦
4 Detection/isolation of Influenza Virus in Hokkaido, Japan ─2010/11 Season─
Rika KOMAGOME, Masahiro MIYOSHI, Hideki NAGANO and Motohiko OKANO
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5 ノロウイルスによる胃腸炎集団発生について
─ 北海道,2010/11シーズン ─
吉澄志磨・後藤明子・石田勢津子
5 Outbreaks of Gastroenteritis Caused by Norovirus in Hokkaido, 2010/11 Season
Shima YOSHIZUMI, Akiko GOTO and Setsuko ISHIDA
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【資 料】 Miscellaneous |
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1 東京電力福島第一原子力発電所事故に係る北海道立衛生研究所における放射性物質等のモニタリング
佐藤千鶴子・市橋大山・青柳直樹・高野敬志
1 Monitoring of Radiation Dose and Radionuclides by the Hokkaido Institute of Public Health Correspond
to the Accident of Fukushima Dai-ichi Nuclear Power Plant, Tokyo Electric Power Company
Chizuko SATO, Daisen ICHIHASHI, Naoki AOYANAGI and Keishi TAKANO
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2 北海道で流通する生食用食肉製品等からの病原細菌の分離
山口敬治・池田徹也・長瀬敏之・久保亜希子・森本 洋・清水俊一
2 Isolation of Bacteria Species from Ready-to-eat Meat Products and Processed Meat Distributed in Hokkaido
Keiji YAMAGUCHI, Tetsuya IKEDA, Toshiyuki NAGASE, Akiko KUBO, Yo MORIMOTO
and Shunichi SHIMIZU
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3 好乾性糸状菌の食品混入事例
清水俊一・森本 洋・池田徹也・久保亜希子・山口敬治
3 Cases with Food Contamination by Xerophilic Fungi
Shunichi SHIMIZU, Yo MORIMOTO, Tetsuya IKEDA, Akiko KUBO and Keiji YAMAGUCHI
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【他誌発表論文】 Summaries of Papers
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【著 書 等】 Summaries of Scientific
Books ・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・ 59 |
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【報 告 書 等】 Summaries of Reports
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【学 会 発 表】 Titles of Speeches at
Scientific Meetings ・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・ 65 |
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【投 稿 規 定】 |
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あ と が き |
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